woensdag 16 september 2009

Bob Dylan exposeert zijn kunst in Denemarken

Bob Dylan exposeert zijn kunst in Denemarken

 
 
In 2007 exposeerde Dylan al in de Duitse stad Chemnitz. Op de foto het werk 'Portret van een lachende vrouw'. ANP
 
KOPENHAGEN - Bijna honderd kunstwerken van muzikant Bob Dylan zijn volgend jaar te zien in het Statens Museum for Kunst in Kopenhagen.
De expositie in het najaar van 2010 bevat onder meer dertig acrylschilderijen op groot formaat en werken die eerder te zien zijn geweest in Europa, kondigde Dylans platenlabel Columbia Records aan.

Veel van Dylans werken vertonen affiniteit met werken van moderne meesters, zoals van de Fransman Henri Mattisse uit de jaren twintig, zegt museumcurator Kasper Monrad. ,,Dylans visuele werken zijn slechts in beperkte mate besproken door kunsthistorici, vandaar dat er kritisch onderzoek nodig is om de werken te kunnen interpreteren.''

Dylan exposeerde in 2007 voor het eerst in het museum van de kleine Duitse stad Chemnitz. Vorig jaar was werk van hem te zien in Londen. In 1970 tekende hij al de cover van zijn album Self Portrait. Zijn tekeningen zijn ook gebundeld in zijn boeken Writings and Drawings en Lyrics 1962-1985.

In het muziekblad Mojo vertelde Dylan onlangs dat hij dingen schildert die hem interesseren. Dat kan een fruitschaal zijn, maar ook vrouwelijk schoon. Dylan: ,,Vrouwen zijn krachtige figuren, dus beeld ik ze op die manier uit''.

Zijn nieuwe album Christmas in the Heart verschijnt op 13 oktober. Hij doneert de opbrenst aan goede doelen die honger in de wereld bestrijden. (ANP)
16/09/09 08u47

BRON

Geen opmerkingen:

Een reactie posten