zaterdag 3 oktober 2009

Joan Baez in Brugge op 17 oktober 2009

An evening with Joan BaezOp zaterdag 17 oktober treedt Joan Baez op in de Brugse Stadsschouwburg, de ideale gelegenheid om deze singer-songwriter eens in de kijker te zetten.
In de muziekafdeling loopt er momenteel een tentoonstelling rond het oudere werk van Joan Baez, met onder andere platenhoezen en artikels.  Ook de werken uit onze collectie liggen er tentoongesteld.

Joan Baez is een Amerikaanse folkzangeres en liedjesschrijfster die vooral bekend is geworden door haar protestsongs.  Een bekende song is ‘With God On Our Side’, dat ze samen met Bob Dylan opnam op het album ‘The Times They Are Changin’.

50 jaar geleden maakte zij haar debuut op het Newport Folk Festival.  Haar eerste album was “Joan Baez”,opgenomen in 1960 in de ballroom van het Manhattan Towers Hotel in New York.  Ondertussen heeft ze meer dan 30 studio- en live albums uitgebracht.

Joan Baez heeft in haar lange carrière een groot aantal onderscheidingen gehad, waaronder een groot aantal gouden platen, singles en de Grammy Lifetime Achievement Award in 2007.

Joan Baez geldt nog altijd als een van de prominentste leden van de protestgeneratie.  Zo komt ze op voor burgerrechten, tegen de doodstraf en in recente jaren ook tegen de oorlog in Irak.  Vorig jaar was ze in Londen om de verjaardag van Nelson Mandela een muzikaal tintje te geven.

An evening with Joan Baez
17 oktober 2009
Stadsschouwburg – Brugge
Meer informatie vind je hier: www.cultuurcentrumbrugge.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten